Skip to main content

Ugnsbakade rödbetor med créma de balsamico och chèvrekräm

  1. Skölj och skala rödbetorna, skär dem i klyftor och lägg i ugnsfast form.
  2. Ringla över olivolja, strö timjan över och blanda runt.
  3. Sätt in i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter.
  4. Medan rödbetorna är i ugnen gör du chèvrekrämen.
  5. Skär bort den hårda kanten från chèvren och lägg i en vid skål.
  6. Mosa chèvren med en gaffel, tillsätt philadelphiaost och créme fraîche och blanda runt ordentligt.
  7. Smaka av krämen med salt och vitpeppar.
  8. Lägg de ugnsbakade rödbetorna på ett fat.
  9. Bryt valnötterna över och krydda med salt och svartpeppar.
  10. Ringla créma de balsamico över och servera med chèvrekrämen.
  11. Servera med klyftpotatis, sallad och en bönröra så har du en hel måltid.

Du behöver

  • 2-4 rödbetor
  • Olivolja
  • Timjan
  • 1 skiva chèvreost
  • 1 stor sked philadelphiaost
  • 1 liten sked lätt créme fraîche
  • Lite salt
  • Svartpeppar
  • 1/2 dl valnötter
  • Créma de balsamico

Tips!

Köp ekologiska grönsaker från Ekolådan!

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.