Kycklingbiffar i tomatsås
Gör så här
- Ansa och riv löken, blanda ihop med kycklingfärs, ströbröd, ägg, salt och peppar.
- Låt färsen vila medan du förbereder tomatsåsen.
- Hacka lök och vitlök.
- Hetta upp smör/olja i en gryta och stek löken mjuk.
- Tillsätt örter, tomatpuré och balsamvinäger/vin och låt det koka in en stund.
- Hacka tomater i grova bitar och blanda ner i grytan.
- Låt puttra medan du steker kycklingbiffarna.
- Hetta upp en stekpanna med smör och klicka i färsen som biffar, låt steka tills de fått fin färg runt om.
- Smaka av tomatsåsen med honung, salt och peppar.
- Mixa såsen med mixerstav om du vill ha den slät.
- Lägg därefter ner kycklingbiffarna i tomatsåsen och låt koka klart medan du kokar pastan.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1 riven lök
- 1 förp kycklingfärs
- 1 msk ströbröd
- 1 ägg
- Salt
- Vitpeppar
- Smör
Tomatsås:
- 1 Lök
- 2 Vitlöksklyftor
- Smör/Rapsolja
- Tomatpuré
- 2 msk balsamvinäger eller vitt vin
- 6-8 st mogna tomater eller 1 förp. krossad tomat
- Basilika
- Oregano
- Honung
- Salt
- Svartpeppar
Till servering:
- Spaghetti eller ris
- Parmesanost
- Lins eller bönsallad
- Rostade rotsaker
With Love Viksjö Webbyrå