Kalljästa rågfrallor
Gör så här
Detta gör du på kvällen:
- Använd en bunke på ca 3 liter så degen får plats att jäsa.
- Lös upp jästen i lite av vattnet.
- Tillsätt resten av vattnet tillsammans med honung och salt.
- Häll i råg- och vetemjöl och blanda snabbt ihop till en deg med en slev.
- Lägg bakhandduk över och låt degen stå i rumstemperatur 30 minuter och jäsa innan du ställer den i kylskåpet och jäsa under natten.
Nästa morgon:
- Sätt på ugnen på 225 grader.
- Häll ut degen på mjölat bakbord.
- Dela degen, utan att knåda, i 10-12 frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Ställ in i ugnen i 15-20 minuter.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 5dl vatten
- 1/2 pkt jäst
- 2msk honung
- 2msk olivolja
- 1 1/2 tsk flingsalt
- 2 dl grovt rågmjöl
- 9 dl vetemjöl special
With Love Viksjö Webbyrå