
Salsicca med tomat och basilika
- Ansa och hacka lök, vitlök och fänkål.
- Värm en stekpanna med olivolja och fräs lökhacket.
- Skär ett snitt i salsiccakorvarna och dra av skinnet.
- Bita ner korvarna och fräs med löken.
- Skölj och tärna tomaterna.
- Tillsätt tomatpuré i stekpannan och låt den fräsa med en stund.
- Slå på vitt vin och tillsätt tomathacket, låt koka upp.
- Bryt kycklingbuljongen i bitar och smula ner i stekpannan.
- Tillsätt svartpeppar och créme fraîche, låt koka ihop.
- När pastan är kokt tillsätt strimlad basilika och smaka av med salt.
- Servera med pasta, parmesan, basilika och bönsallad med tapenad.
Du behöver
- 300 g färska Salsicciakorvar
- 1 st gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 fänkål
- 1 msk olivolja
- 1 msk tomatpuré
- Vitt vin
- 4 tomater
- 1/2 kycklingbuljong
- 1 rejäl klick créme fraîche
- salt
- svartpeppar
- Färsk basilika
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.