Skip to main content

Kyckling med paprika och mozzarella

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skölj och skär paprikan i bitar.
  3. Ansa och skiva vitlöken.
  4. Värm en stekpanna med olivolja, stek paprika och vitlök sakta till dess de ganska mjuka.
  5. Lägg paprikan åt sidan.
  6. Dela kycklingfilén i smala skivor, salta och peppra och vänd dem sedan i mjöl.
  7. Stek i olivolja tillsammans med strimlad chili.
  8. När kycklingfilé fått fin färg lägg den i ugnsfast form.
  9. Sprid ut paprikan ovanpå och salta.
  10. Bryt mozzarella i bitar och lägg överst.
  11. Ringla över lite olivolja och krydda med peppar och oregano.
  12. Låt stå i ugnen till dess mozzarellan smält och kycklingen gått klart.
  13. Servera med pasta, bulgur eller bröd och grönsaker.

Du behöver

  • 3-4 kycklingfiléer
  • 1 paprika
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1/2 röd chili
  • Olivolja
  • 1-2 mozzarella
  • Salt
  • Oregano

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.