Skip to main content

Kycklingfilé i tomatsås

Tomatsåsen blir härligt mustig av tomat, paprika och det röda vinet. Jag väljer att mixa såsen slät då mina barn föredrar det. Men det går lika bra att servera den med bitar av grönsakerna!

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök.
  2. Skär paprikan och moroten i bitar.
  3. Hetta upp lite olivolja på medelvärme i en stekgryta och lägg i löken, vitlöken, paprika och morot.
  4. Låt allt få lite färg och rör sedan ner balsamvinäger.
  5. Låt vinägern koka in lite.
  6. Häll ner tomater, rött vin, kycklingbuljong, oliver och krydda med paprikapulver, oregano, timjan salt och peppar.
  7. Låt tomatsåsen koka upp medan du förbereder kycklingen.
  8. Ta bort skinnet från kycklingfiléerna och stek dem i smör i medelvarm stekpanna tills de fått lite färg.
  9. Stick en stekremometer i en av filéerna och lägg över dem i tomatsåsen.
  10. Låt kycklingen koka på svar värme till dess att innertemperaturen är 68 grader ca 20-25 minuter.
  11. Ta upp kycklingen och fortsätt koka ihop tomatsåsen.
  12. När tomatsåsen har önskad konsistens mixa den med mixerstav.
  13. Smaka av med salt & peppar.
  14. Skär kycklingen i skivor och låt den bli varm i såsen.
  15. Ansa och skiva champinjonerna och fräs dem på medelvärme i generöst med smör.
  16. Krydda med salt, peppar och timjan.
  17. Servera kycklingen med pasta, champinjonerna och parmesan.

Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:

Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard

Du behöver

  • 2-3 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk mörk balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 stor morot
  • 6 tomater eller 1 förp krossade tomater
  • 2 skvättar rött vin
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 10 svarta oliver
  • 1 tsk paprikapulver
  • oregano
  • timjan
  • salt
  • Svartpeppar

Till servering

  • 8 skivade champinjoner
  • Smör
  • Parmesan
  • Timjan