Kycklingköttbullar med röd currysås
Gör så här
- Lägg kycklingfärsen i en skål.
- Hacka lök och vitlök.
- Blanda kycklingfärsen med lökhacket, ägg, pankoströbröd, salt och pepparmix.
- Låt stå och svälla en stund i kylskåpet.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Rulla köttbullar av färsen och lägg i en ugnsfast form.
- Tillaga i ugnen i 20 minuter tills köttbullarna känns fasta.
- Strimla lök och hacka vitlöken till såsen, fräs den mjuk i olja i en stekpanna.
- Tillsätt currypastan och låt den fräsa med en stund.
- Riv ingefäran på rivjärn och pressa ur vätskan.
- Tillsätt ingefära, limesaft och coccosmjölk i stekpannan.
- Låt koka ihop.
- Precis innan servering smaka av såsen med salt och vänd ner spenaten.
- Servera kycklingköttbullarna med såsen och basmatiris eller pasta.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 500 g kycklingfärs
- 1/2 lök 1 vitlöksklyfta
- 1 dl pankoströbröd
- 2 ägg
- 1 tsk salt
- Pepparmix
Till såsen
- 1/2 lök 1 vitlöksklyfta
- 1 liten sked röd currypasta
- Färsk ingefära
- 1 burk coccosmjölk
- 1/2 lime
- 2 stora nävar färsk spenat
With Love Viksjö Webbyrå