
Grillade färsspett
Uppskattade och enkla grillspett som passar även på en buffé!
- Lägg färsen, ägg och kryddor i en skål.
- Arbeta snabbt ihop färsen.
- Låt den vila en stund.
- Blöt dina händer och krama fast färsen runt grillspett.
- Förvara spetten i kylskåp till det är dax att grilla dem.
- När grillen är varm ringla olja över spetten och lägg dem på grillen.
- Låt spetten få fin grillyta och lägg dem sedan att gå klart på indirekt värme i grillen.
- Servera spetten med klyftpotatis, grönasker och en yoghurtsås.
Du behöver
- 800 gram nötfärs, blandfärs eller lammfärs
- 1 st ägg
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 tsk sambal oelek
- 0,5 msk spiskummin
- 1 tsk salt
Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev
Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.