Honungsrostade nötter
Vill du få än mer spännande nötter så prova dig fram med att tillsätta exempelvis spiskummin, tacokrydda eller chiliflakes innan du rostar nötterna.
Gör så här
- Värm ugnen till 175 grader.
- Häll nötterna i en skål och ringla över honungen.
- Tillsätt flingsalt och blanda runt noggrant.
- Alla nötter ska kännas som att de klibbar ihop sig så att de får honung runt om.
- Bred ut nötterna på en bakplåtsklädd plåt.
- Sära på dem så gott det går.
- Rosta mitt i ugnen i 10-12 minuter.
- Låt svalna på plåten och förvara dem sedan i tättslutande burk.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 4 nävar av blandade nötter som cashewnötter, valnötter, sötmandel och hasselnötter
- 2-3 msk flytande honung
- 2-3 nygpor med flingsalt
With Love Viksjö Webbyrå