Skip to main content

Pappas pannkakor

  1. Blanda ägg, hälften av mjölken, salt, socker, vetemjöl och grahamsmjöl i en bunke.
  2. Se till att vispa ut allt mjöl ordentligt.
  3. Tillsätt resten av mjölken.
  4. Använd en gjutjärnspanna och tillräckligt hög värme för att få pannkakorna jämt och snabbt gräddade.
  5. Använd en klick flytande smör före varje gräddning.
  6. Häll inte ner mer än 75 cl smet i taget för att undvika att pannkakorna blir för tjocka.
  7. Lyft och vinkla pannan för att fördela smeten jämt.
  8. Försök att få så stora pannkakor som möjligt utan att nå ända fram till kanten för att få frasigt goda pannkakor.
  9. Servera gärna med jordgubbssylt och vaniljglass eller med pappas egen favorit – bara strösocker!

Du behöver

  • 3 ägg
  • 1/2 l mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 tsk socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl

Få mer av det goda i vårt nyhetsbrev

Om du hellre vill är du välkommen att följa Kitchen Wihlgaard på Instagram.