Laxsnittar
Gör så här
- Hacka laxen fint och lägg i en skål.
- Tillsätt finhackad charlottenlök, dill och pressad citron.
- Väljer du gravad lax tillsätt en tsk senap!
- Salta och peppra.
- Tillsätt lite crème fraiche och majonäs/gräddfil i taget och vänd runt.
- Röran ska bli så pass fast att den håller ihop ordentligt.
- Låt röran stå i kylskåpet så att smakerna får mogna.
- Någon timme innan servering bred röran på tunnbröden och rulla ihop dem på längden.
- Låt tunnbröden ligga svalt fram till servering.
- Skär snittar av rullarna och ställ dem på ett fat.
- Garnera med dillkvistar och/eller citronskivor.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 200g Rökt eller gravad lax
- 1/2 knippe eller 2 msk fryst dill
- 1/4 citron
- 1/2 charlottenlök
- Crème fraiche
- Lättmajonäs eller gräddfil
- Salt och vitpeppar
- Två rektangulära mjuka tunnbröd
With Love Viksjö Webbyrå