Knäckebröd med sesamfrö och havssalt
Gör så här
- Blanda råg- och vetemjöl med linfrön, valnötter och hjorthornssalt.
- Tillsätt sirap/honung och vatten, blanda ihop till en deg.
- Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den och dela i 4 – 5 delar.
- Kavla ut en del i taget, efter några kaveldrag, strö över sesamfrön och flingsalt.
- Kavla in det i brödet, flytta brödet till en plåt med bakplåtspapper.
- Kavla brödet riktigt tunt på plåten, dra en deg/pajsporre över brödet i den form du sedan vill kunna bryta det.
- Grädda brödet i 200 grader i 10 – 15 minuter.
- När alla bröd är gräddade lägg dem på en plåt i den avsvalnande ugnen så får de torka tills de är riktigt spröda.
- Servera tillsammans med ostar och röror.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 3 dl grovt rågmjöl
- 2 dl vetemjöl
- 1/2 dl hela linfrön
- 1/2 dl finhackade valnötter
- 1/2 tsk hjorthornssalt
- 1 msk sirap eller honung
- 2 dl kallt vatten
- Sesamfrön
- Flingsalt
With Love Viksjö Webbyrå