Gravad lax på mormors vis
Gör så här
- Frys laxen i två bitar i minst tre dygn.
- Ta fram de frysta laxbitarna.
- Blanda salt och socker i en skål.
- Grovstöt vitpepparn och skär ner dillen grovt.
- Fördela salt och sockerblandningen på de två bitarna i en plastlåda eller i en femliterspåse.
- Tillsätt vitpeppar och dill.
- Placera laxbilarna med köttsidorna mot varandra och tillslut förpackningen.
- Placera laxen i kylskåp och låt den ligga i 4-5 dagar.
- Vänd på laxpaketet då och då.
- Skär upp laxen i skivor och servera med gravlaxsås och hårt eller rostat bröd.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1 kg laxsida i två bitar
- Drygt 1/2 dl salt
- Drygt 1/2 dl socker
- 2 tsk grovstött vitpeppar
- 1 knippe dill
With Love Viksjö Webbyrå