Råstekta morötter med honung och svamp
4 april är det Morotens dag! Men oavsett om det är rätt dag eller inte så är det här riktigt goda råstekta morötter.
Gör så här
- Ansa morötterna och dela dem på längden om de är grova.
- Värm en stekpanna och råstek morötterna i olivolja och en klick smör i 10-15 minuter.
- När morötterna har lagom spänst kvar strö över lite socker och låt karamellisera någon minut.
- Lägg morötterna på ett fat och stek nu svampen i stekpannan.
- Ringla lite flytande honung och pressa saften av 1/4 citron över morötterna.
- Salta och peppra.
- När svampen fått fin färg, fördela den över morötterna.
Tycker du om våra recept och vill få mer av det goda så bjuder vi gärna på familjens nyhetsbrev:
Hoppas det smakar!
Hälsningar Familjen Wihlgaard
Du behöver
- 1 knippe späda morötter, gärna olika färger
- Olivolja
- 1 klick smör
- Lite strösocker, max 1 tsk
- 5-7 Skivade champinjoner eller kantareller
- Flytande honung
- 1/4 citron
- Salt, gärna flingsalt
- Svartpeppar
With Love Viksjö Webbyrå